Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Τι πρέπει να προσέξετε πριν κάνετε tattoo!


Το καλοκαίρι είναι εδώ και μαζί του έρχονται τα τατουάζ, η αγαπημένη συνήθεια που «διακοσμεί» το σώμα. Ενα τατουάζ έχει όμως και προϋποθέσεις, ώστε να μη γίνει μπελάς. Αν θέλετε να αποκτήσετε τατουάζ χωρίς να το μετανιώσετε και χωρίς να βάλετε σε κίνδυνο την υγεία σας πρέπει να προσέξετε κάποια πράγματα.

Οι κίνδυνοι είναι πολλοί αν ο tatto artist δεν είναι σωστός επαγγελματίας. Ελέγξτε λοιπόν αν ξέρει τη δουλειά του, αλλά κι αν έχει άδεια γι’ αυτήν. Ζητήστε να δείτε τα χαρτιά του, αλλά και προηγούμενες δουλειές του, ώστε να βεβαιωθείτε ότι σας κάνει το αποτέλεσμα.

Αν προσπαθήσει να σας επηρεάσει ώστε να επιλέξετε ένα εύκολο σχέδιο θα πρέπει να «πονηρευτείτε», επειδή μπορεί να σημαίνει ότι δεν έχει εμπειρία. Επίσης, δεν σημαίνει ότι αν κάποιος σχεδιάζει καλά στο χαρτί ένα τατουάζ, μπορεί και να το μεταφέρει όπως το βλέπετε στο δέρμα σας.

Επόμενο βήμα -επίσης βασικό- είναι να παρατηρήσετε αν ο χώρος είναι καθαρός και ιδιαίτερα αν ο τεχνίτης αποστειρώνει τα εργαλεία που χρησιμοποιεί για κάθε πελάτη, ή ακόμα καλύτερα, αν είναι μιας χρήσης.

Ελέγξτε δηλαδή αν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής. Μην εμπιστευτείτε έναν τεχνίτη τατουάζ αν προτού αρχίσει να δουλεύει στο δέρμα σας δεν σας κάνει ερωτήσεις για την υγεία σας.

Οφείλει να σας ρωτήσει αν έχετε αλλεργία, αν υποφέρετε από κάποια ασθένεια του δέρματος, αν έχετε προβλήματα στην επούλωση πληγών, αν πάσχετε από αιμοφιλία ή αν έχετε AIDS.

Απαραίτητος είναι κι ένας έλεγχος στα μελάνια που χρησιμοποιεί. Διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα με τα συστατικά τους. Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να περιέχουν απαγορευμένες και τοξικές ουσίες, όπως λίθιο, μόλυβδο, βηρύλλιο χρώμιο, νικέλιο ή κοβάλτιο που είναι επικίνδυνα για την υγεία. Τέλος, οι χαμηλές τιμές δεν πρέπει να επηρεάσουν την επιλογή σας.

Καλύτερα να πληρώσετε λίγα χρήματα παραπάνω παρά να κινδυνέψετε.

1 σχόλια:

Να σε ρωτήσει ο tattoo artist αν έχεις AIDS???
Ρε τι λέτε? Πάτε καλά? Καταρχάς και να έχει ο άλλος, σιγά μην στο πει. Δεν είναι υποχρεωμένος. Δεν πας να δώσεις αίμα.
Τα εργαλεία αποστειρώνονται για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Και οι βελόνες μίας χρήσης φυσικά. Έχει δεν έχει AIDS ή άλλες ασθένειες, το ίδιο είναι.
Μήπως όποιος θέλει να κάνει τατουάζ να έχει και όλο το ιστορικό υγείας τυπωμένο και με σφραγίδα?!!!

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...