Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Τατουάζ τιμες ( tattoo times ) – ότι θέλατε να μάθετε για το θέμα

Στη γλώσσα των Πολυνησιών, “Tα” είναι το σχέδιο και “Ατουάζ” αυτός που εμφυσεί ζωή στα πλάσματα της γης.
Τατουάζ: το σχέδιο που σου δίνει την προστασία των θεών.
Και να μερικές χρήσιμες πληροφορίες, συμβουλές και οδηγίες για το ενδιαφέρον αυτό θέμα
Τατουάζ … τέχνη στο δέρμα… δερματοστιξία… πείτε το όπως θέλετε, αλλά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πλέον πως είναι μια μορφή τέχνης πολύ διαδεδομένη σε όλους αυτούς που δεν φοβούνται τις βελόνες και την «μονιμότητα».
Η εικόνα ενός tattoo σήμερα έχει ξεφύγει τελείως από εκείνες τις κλειστοφοβικές εικόνες στα μπράτσα των φυλακισμένων και παρακμιακών τύπων, που στιγμάτιζαν πειραματικά το δέρμα τους με βελόνες αμφιβόλου προέλευσης….
Ένας λόγος που στο παρελθόν τα τατουάζ κατακρίθηκαν τόσο, έναν αιώνα πίσω, ήταν ότι αποτελούσαν έναν από τους τρόπους μετάδοσης της ηπατίτιδας. Στο τέλος της χιλιετίας το aids και η «καλή πελατεία» (μοντέλο-γιάπηδες) ευτυχώς αποστείρωσε και αποκατάστησε την όλη διαδικασία…
Όλο και περισσότεροι κοιτούν προσεκτικότερα και παρατηρούν πως καμία σχέση δεν έχει ένα καλό τατουάζ με τους κακόγουστους, μονόχρωμους αυτοσχεδιασμούς του περιθωρίου, που κοσμούσαν με αμφίβολο αισθητικό αποτέλεσμα το σώμα τους.
Αναπόφευκτα ίσως, έγιναν μόδα.
Άρα και ασφαλή.
Και τελικά τέχνη…

Τι πρέπει να ξέρεις πριν το tattoo:
Καταρχήν όταν θα πάρεις την απόφαση να «χτυπήσεις» ένα tattoo πρέπει να το σκεφτείς πάρα πολύ καλά και να είσαι άνω των 18. Το κυριότερο είναι πως μετά δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής…το να μπεις σε διαδικασία πλαστικής επέμβασης μετά, είναι ανοησία. Πρώτον γιατί δεν παύει να είναι μια εγχείρηση και δεύτερον γιατί κοστίζει όσο είκοσι τατουάζ.
Να το σκεφτείς καλά όχι να το κοσκινίζεις ένα χρόνο. Είναι σαν το γάμο ένα πράγμα. Στην βράση κολλάει το σίδερο…αν πείς αύριο θα το κάνω…όχι του χρόνου…θα ρωτήσω το φίλο μου… και άλλα τέτοια, πάει πέταξε το πουλάκι. Θα μείνει μονο στη σκέψη σου…
Στη συνέχεια πρέπει να σκεφτείς το σχέδιο, το μέγεθος, το χρώμα αλλά και το σημείο που θα το κάνεις. Αυτό είναι υποκειμενικό και εξαρτάται από τα γούστα του καθενός… Σε αυτό δεν μπορεί να σε βοηθήσει κανένας…συνήθως και οι τατουατζήδες δεν λένε ποτέ την γνώμη τους. Είναι μια καθαρά προσωπική απόφαση!
Μπορείς να βρεις πραγματικά πληθώρα από σχέδια που ικανοποιούν ακόμα και τα πιο απαιτητικά γούστα. Ακόμα υπάρχει η δυνατότητα να φέρεις ένα δικό σου σχέδιο, ή κάτι άλλο που σου άρεσε… εκτυπωμένο πάντα, ώστε να μπορέσει αυτός που θα σου κάνει το tattoo να το σχεδιάσει σε ριζόχαρτο και να το αποτυπώσει στο σώμα σου.
Σημαντικό είναι να τονίσουμε ότι όλα τα χρώματα που χρησιμοποιούνται είναι φυτικά ενώ χρησιμοποιούνται πάντα βελόνες μιας χρήσεως. Παλιότερα χρησιμοποιούσανε σινική μελάνη, όπου είναι ότι χειρότερο πραγματικά. Έχει παρατηρηθεί ότι είναι καρκινογόνα ουσία. Με σινική μελάνη κάνουνε τα “henna tattoo” αυτά δηλαδή που είναι προσωρινά και βγαίνουν σε λίγες μέρες και έχω ακούσει ότι θέλουνε να τα καταργήσουνε.
Επίσης θέλει μεγάλη προσοχή στην επιλογή του στούντιο που θα κάνεις το τατουάζ. Πρέπει να τηρεί τους κανόνες υγιεινής. Έχω δει μέρη που πάει ο κοσμάκης και χτυπάει tattoo και είναι πραγματικά σφαγείο. Ούτε γάντια, ούτε ίχνος αποστείρωσης…τα μυρμηγκάκια να κόβουν βόλτες γύρω….
Για να γίνει σωστά και κυρίως ακίνδυνα ένα tattoo πρέπει:
- Να αλλάζει πάντα τις αποστειρωμένες λαβές από πελάτη σε πελάτη και μετά οι βελόνες να καταστρέφονται.
- Πριν αρχίσει ο δημιουργός την δουλειά να φοράει πάντα γάντια μιας χρήσης, τα οποία πρέπει να αλλάζει αν ακουμπήσει κάποιο άλλο αντικείμενο.
- Να τοποθετεί τα χρώματα σε κυπελλάκια μιας χρήσης ενώ δίπλα του να υπάρχουν χαρτοπετσέτες από ρολό έτοιμες για χρήση.
- Να καθαρίσει καλά το δέρμα με ξυραφάκι μιας χρήσης από τυχόν τρίχες και να βάλει βαζελίνη.
- Κατά την διάρκεια που κάνει το tattoo πρέπει να καθαρίζει συνέχεια την επιφάνεια του δέρματος, με ένα ψεκαστήρα που για σιγουριά βρίσκεται σε πλαστικό περίβλημα. Το πλαστικό περίβλημα, τα υπολείμματα από τα χρώματα, καθώς και τα κυπελλάκια δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται στον επόμενο πελάτη.
- Ο χώρος να είναι καθαρός και να μην μπαίνουν διάφοροι που δεν έχουν δουλειά στο χώρο όπου γίνεται το tattoo.
Κατά την διάρκεια:
- Απλά χαλάρωσε και απόλαυσέ το!
- Μην κουνιέσαι γιατί μπορεί να γίνει κανένα ατύχημα.
- Δεν υπάρχει λόγος να φοβάσαι τον πόνο…δεν κερδίζεις τίποτα έτσι.
- Το μόνο που καταφέρνεις είναι να κάνεις πιο δύσκολη την διαδικασία.
- Άλλωστε σκέψου πως δεν νοείται να κάνεις tattoo και να μην πονέσεις και καθόλου… είναι και αυτό μέρος στο όλο πακετάκι.
Γενικά πάντως ο πόνος είναι λιγότερος από την αποτρίχωση με κερί. :)
Αν φοβάσαι τις βελόνες μην το επιχειρήσεις καν… έχω ακούσει για μια κοπέλα που έχει λιποθυμήσει πριν καν την ακουμπήσουνε.
Μετά το tattoo:
- Θέλει λίγο περιποίηση έτσι ώστε η ποιότητά του να μείνει αναλλοίωτη με το πέρασμα των χρόνων.
- Μόλις τελειώσει το tattoo θα σου βάλουνε αλοιφή bepanthol και θα σου το καλύψουνε με μια γάζα, την οποία μπορείς να την βγάλεις μετά από 5 ώρες περίπου.
- Μόνο τις 2 πρώτες μέρες μπορείς να το πλένεις απαλά με τα δάχτυλά σου.
- Για 10 μέρες μετά θα πρέπει να βάζεις αλοιφή ανά 2 ώρες περίπου, έτσι ώστε να είναι πάντα ενυδατωμένο και να μην το βρέξεις καθόλου.
- Προσπάθησε να αποφύγεις την έκθεση του tattoo στον ήλιο και την πισίνα για 1 μήνα περίπου.
Μπορεί ακόμα κάποιοι στη θέα ενός tattoo να τηλεφωνούν στην αστυνομία.
Μπορεί και κάποιοι να προσπαθούν με αυτά να υποδυθούν ένα ρόλο, αν και δεν βγαίνουν τόσο εύκολα… όσο το υπόλοιπο στιλάκι τους.
Σε άλλους αρέσουν και σε άλλους όχι.
Έτσι είναι αυτά τα πράγματα. Πάντα θα υπάρχουν ταμπού και ανοιχτά & κλειστά μυαλά.
Άλλωστε οι αντιθέσεις είναι αυτές που δίνουν χρώμα στις σχέσεις των ανθρώπων…
Τα δικά μου tattoo όμως είναι κομμάτι του εαυτού μου. (έχω δυο σε όχι και τόσο εμφανές σημεία). Δεν το έχω μετανιώσει ποτέ και δεν πόνεσα και καθόλου…ίσως γιατί ήταν τόση έντονη η επιθυμία να τα αποκτήσω που ο φόβος απείχε πολύ από το μυαλό μου.
Και σε όλους αυτούς που σνομπάρουν λέγοντας ότι δεν τους αρέσουν τα tattoo έχω να πω «καλή καρδιά…υπάρχουν πάνω τους άλλα ανεξίτηλα που ίσως δεν αρέσουν και σε μένα»

3 σχόλια:

Εξαιρετικό άρθρο, εξαιρετική τοποθέτηση, εξαιρετική ενημέρωση!

Ναι οντως ωραιο αρθρο αλλα εισαι εκτος θεμματος

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...